• Vrijwilligerstaken

  Wat houdt een vrijwilligerstaak in?
  Als lid of ouder van een lid onder 18 jaar, dient een ieder een vrijwilligerstaak uit te voeren gedurende het lopende voetbalseizoen. Een vrijwilligerstaak bestaat uit 4 uur werkzaamheden doen voor OVV. Dit wordt in de voetbalapp weergegeven als 100 punten. Dit is 4 uur per spelend lid per seizoen. Voor spelende leden onder de 18 jaar geldt, dat de ouders/verzorgers deze taak uitvoeren. Let op: Heeft u 2 kinderen onder 18 jaar spelen bij OVV, dan dient u 2 vrijwilligerstaken uit te voeren, dus 8 uur in totaal!

  Handleiding voetbalapp 

  Kantinedienst
  Dit houdt in dat u o.a. een bardienst (op zaterdag) meedraait in de kantine van OVV.
  Een dienst bestaat uit alle voorkomende werkzaamheden in de kantine. B.v.  achter de bar, zoals bestellingen opnemen, afrekenen, opruimen etc., maar ook kantine opruimen, glazen ophalen vuilnisbakken ledigen indien nodig enz.

  Een dienst bestaat uit 4 uur en kan in verschillende tijdblokken gedurende de dag worden uitgevoerd. U kunt zelf de dag en het tijdvak inplannen wanneer u kunt.

  Scheidsrechter op zaterdag
  Om de vele wedstrijden op zaterdag te kunnen spelen is er wedstrijdbegeleiding nodig. Zonder scheids- en/of grensrechters kunnen wedstrijden niet worden gespeeld. Dus: spelbegeleiders/scheidsrechters (nodig vanaf JO13). Hiervoor kunt u zelf een datum en tijd inplannen (ochtend of middag).
  NB: U dient zich voor 4 wedstrijden in te plannen, om uw vrijwilligerstaak volledig te hebben uitgevoerd.


  Activiteitencommissie
  Gedurende het seizoen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denkt u o.a. aan het Sinterklaasfeest voor de jongste leden (mini’s t/m O9) en het Tentenkamp voor de jeugd t/m O11. Deze activiteiten moeten worden georganiseerd. Hiervoor zijn ook vrijwilligers nodig. Wat houdt zo'n organisatie in? Samen met de activiteitencommissie de invulling van deze activiteiten bedenken, voorbereiden en uitvoeren. Zo bestaat het Tentenkamp uit 2 dagen. Op deze dagen zelf zijn ook (heel) veel vrijwilligers nodig, om bijvoorbeeld de materialen op te bouwen, teams te begeleiden, hulp in de keuken etc. Voor het Sinterklaasfeest zijn ook Sint en Pieten nodig!
  NB: Voor deze taken is het afhankelijk van wat u gaat doen, om te bepalen of u hiermee direct uw vrijwilligerstaak heeft volbracht. Dit gaat in overleg.

  Commissiekamerdienst op zaterdag
  Deze dienst is uit te voeren (onder begeleiding) op de zaterdagen van 07.30 uur tot 11.30 uur en/of van 11.30 uur tot 16.00 uur. Hierbij is het de bedoeling, dat u fungeert als gastvrouw en de teams ontvangt en hen wegwijs maakt binnen het pand, vragen van bezoekers beantwoordt, maar ook dat u  helpt bij het uitzetten en later weer opruimen van de wedstrijdvelden. Verder assisteert u  in de rust van de wedstrijden door bijvoorbeeld het rondbrengen van de limonadesiroop en/of het rondbrengen van thee voor de seniorenthee. Dit kan worden uitgevoerd op een zaterdag, die u het beste uitkomt.

  Halve van Oostvoorne (2e zondag van Maart)
  Voor dit jaarlijks terugkerende evenement, kunt u zich aanmelden als verkeersregelaar. Gedurende de duur van de Halve begeleidt u het verkeer.
  NB: Dit evenement wordt slechts 1 x per jaar georganiseerd en geldt als 1 tijdsblok.

  Klusdagen
  Het nieuwe complex van OVV zal in September 2023 in gebruik worden genomen. Naar verwachting is dan nog niet alles gereed. Hiermee kunt u helpen door te verven, op te ruimen, indelen, spullen verhuizen, noem maar op! Als dit allemaal gereed is, zijn er altijd diverse onderhoudsklussen op het terrein van OVV te doen. Deze werkzaamheden vinden hoofdzakelijk doordeweeks en overdag plaats. Ideaal voor mensen met continudienst! Ook hier kunt u zelf een datum en tijd voor inplannen!

  Belpanel
  OVV probeert extra geld in te zamelen, door o.a. een samenwerking met de Vriendenloterij. U neemt plaats in een belpanel op een nader te bepalen datum en tijd.

  Maandagochtendploeg
  Op de maandagochtend wordt het terrein en het clubgebouw van OVV schoongemaakt. Denk aan, het schoonmaken van de kleedkamers en de kantine, maar ook aan het opruimen van terrein. Het vele afval moet ook weer worden opgeruimd. Dit geldt als 1 tijdsblok.

   

 • BELANGRIJK

  Mocht u na het inplannen van een datum en tijd voor een van de hierboven genoemde vrijwilligerstaken toch verhinderd zijn, dan dient u zich op tijd af te melden. U kunt dan zelf een nieuwe taak inplannen.n.

  Zonder afmelding of een geldige reden niet verschijnen? Er wordt een boete van € 60,-- per vrijwilligerstaak in rekening gebracht, en u wordt opnieuw ingedeeld. Indien er opnieuw geen reactie volgt, zal de boete € 100,-- per vrijwilligerstaak bedragen.

  Team vrijwilligers is bereikbaar via:
  vrijwilligers@ovv-oostvoorne.nl