• Zaterdag 28 januari is de 9-jarige Alec Rijneveldshoek pupil van de week bij de wedstrijd OVV -sc Botlek.


  Alec zit in groep 5 van CNS de Nieuwe Weg en is de keeper van JO10-1.

  Hij voetbalt sinds 3 jaar bij OVV en is samen met zijn broer Liam lid geworden, nadat ze vanuit Spijkenisse naar Oostvoorne zijn verhuisd. Vader Daniel heeft zelf lang gevoetbald en traint de O10-1.

  Op school vindt Alec basketballen en tafelen erg leuk om te doen. Dit zijn geen echte vakken, maar wel heel leuk. De vakken gym, knutselen en Atlantis zijn ook erg leuk, maar spelling en taal vindt hij minder.

  Verder voetbalt hij ook wel met zijn broer in de tuin. Niet zo vaak, want achter hun huis is water en dan is de kans groot, dat de bal in het water valt. In de zomer is dat niet erg, want dan kan hij de bal weer uithalen. Ook gamet hij graag op regenachtige dagen. Hij speelt dan Fortnite en Roblox. 

   Zoals gezegd, is Alec de vaste keeper van zijn team en hij zit op de keepersschool van Ed de Goey om keeperstechnieken bij te leren. Dit is 18 weken lang op zondagochtend, dus Alec is veel met voetbal bezig. 

   Alec vindt Feyenoord de beste club en hij kijkt graag naar het Nederlands Elftal. Een favoriete speler/keeper heeft hij niet. Van de buitenlandse clubs vindt hij Paris Saint Germain de beste!

   Het lekkerste eten is pizza en alles van Hello Fresh vindt hij niks,  veel te gezond.

   Alec denkt dat OVV a.s. zaterdag met 2-0 gaat winnen!