• Bijna 700 deelnemers maken van 38e Halve van Oostvoorne een waar loopfestijn!

  13 mrt 2024 Beheerder
 • Uit alle windstreken kwam men afgelopen zondag massaal af op de halve marathon en de 8km van Oostvoorne. Niet alleen de nieuwe, prachtige accommodatie van vv Ovv maar het hele dorp barstte uit haar voegen toen bijna 700(!) hardloopliefhebbers zich meldden voor deze traditionele loop op de 2e zondag van maart.

  Voor de 2e keer was de organisatie in handen van Voorne Atletiek uit Brielle en vv Ovv, de voetbalvereniging uit Oostvoorne. Destijds is er voor deze samenwerking gekozen omdat beide verenigingen met hun expertise, netwerk en niet in de laatste plaats vrijwilligers voor een breder draagvlak kunnen zorgen. En dat bleek ook afgelopen zondag hard nodig.

  De Halve van Oostvoorne is mede zo populair omdat het een mooi en gezellig parcours biedt door het centrum van Oostvoorne en het mooie duingebied tussen Oostvoorne en Rockanje. Consequentie hiervan is wel dat er veel vrijwilligers nodig zijn om de veiligheid op het parcours te waarborgen. Maar liefst 41 posters staan over het parcours opgesteld om het verkeer in goede banen te leiden. Velen doen dit al jaren. Daarnaast is er nog de bemanning van de 2 drankposten, de voor- en nafietsers, het barpersoneel van vv Ovv en de vaste organisatie om alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Al deze mensen zetten zich belangeloos in en verdienen hiervoor een groot compliment.

  Nu weer terug naar het sportieve: om 11.00 uur klonk het startschot voor de jeugd. Maar liefst 78 jonge atleten deden hun uiterste best op de 1 en 2km. Op de 1 km was Mick Prijs de snelste, op de 2km viel deze eer te beurt aan Bo Kraanman.

  Maar eigenlijk waren er 78 winnaars, die dan ook allemaal een welverdiende medaille kregen omgehangen. 

  Om 12.00 uur lostte Wim Moree, erelid van vv Ovv, het startschot en schoot het deelnemersveld voor de 8 en 21,1km uit de startblokken.

  Op de 8km was Mario Poldervaart (26:47) de snelste bij de mannen en Janneke Berkhof (36:24) bij de vrouwen.

  Op de 21,1 km kwam Christiaan van Beusichem (1:10:35) als eerste bij de mannen over de meet. Bij de vrouwen viel deze eer te beurt aan Janne Mooldijk die dit bovendien deed in een parcoursrecord van 1:17:41.

  Prachtige tijden, maar dat geldt ook voor de laatste lopers die misschien nog wel dieper zijn gegaan. Mede door het mooie weer werd het een ware happening in Oostvoorne.

  Ruim na 18.00 uur deed de laatste vrijwilliger het hek op slot, liet een bewoner de hond uit en leek er niets te zijn gebeurd aan het lommerrijke Zwartelaantje.

  Voor de uitslagen en foto'sdehalvevanoostvoorne.nl